Search This Website

Thursday, 11 February 2016

USEFUL GK IN ENGLISH

1. Which Place is Known as ' The City that Never Sleeps ' ?
Answer: Cairo
2. Which Place is Known as ' Pawn of the Horn of Africa ' ?
Answer: Djibouti
3. Which Place is Known as ' Horn of Africa ' ?
Answer: Somalia
4. Which Place is Known as ' Land of The Blacks ' ?
Answer: Sudan
5. Which Place is Known as ' Land of Honest Men ' ?
Answer: Burkina Faso
6. Which Place is Known as ' Africa in Miniature ' ?
Answer: Cameroon
7. Which Place is Known as ' Hinge of Africa ' ?
Answer: Cameroon
8. Which Place is Known as ' Land of Thousand Hills ' ?
Answer: Rwanda
9. Which Place is Known as ' Gift of the Nile ' ?
Answer: Egypt
10. Which Place is Known as ' Dead Heart of Africa ' ?
Answer: Chad
11. Which Place is Known as ' Heart of Africa ' ?
Answer: Burundi
12. Which Place is Known as ' Concentration Camp of Africa ' ?
Answer: Equatorial Guinea
13. Which Place is Known as ' Perfumed Islands ' ?
Answer: Comoros
14. Which Place is Known as ' The Star and Key of the Indian Ocean ' ?
Answer: Mauritius
15. Which Place is Known as ' Mini India Of Africa ' ?
Answer: Mauritius
16. Which Place is Known as ' Eighth Continent' ?
Answer: Madagascar
17. Which Place is Known as ' Rainbow Nation ' ?
Answer: South Africa.
18. Which Country is know as the 'Cockpit of Europe' ?
Answer: Belgium
19. Which Country is know as the 'Sick man of Europe' ?
Answer: Turkey
20. Which Country is know as the 'Play ground of Europe' ?
Answer: Switzerland
21. Which Country is know as the 'Saw mill of Europe' ?
Answer: Swedan
22. Which Country is know as the 'Gateway to Europe' ?
Answer: Rotterdam
23. Which Country is know as the 'Mother in Law of Europe' ?
Answer: Denmark
24. Which Country is know as the 'Power keg of Europe' ?
Answer: Balkan
25. Which place has the nick name 'Emerald Island' ?
Answer: Ireland
26.Which place is known as Island of Pearls ?
Answer: Baharin
27. What is known as Roof of the world ?
Answer: Pamir Plateau
28. Which country is known as Land of thunder dragon ?
Answer: Bhutan
29. Which place is known as Detroit of Japan ?
Answer: Nagoya
30. Which place is known as Singapore of future ?
Answer: Penang Island
31. Which country is known as Holy land ?
Answer: Palestine
32. Which country is known as Sick man of Asia ?
Answer: Philippines
33. Which country is known as Land of Golden Pagoda ?
Answer: Myanmar.

No comments:

Post a comment